Home » Dominique

Dominique

Dominique, 21

Natuurlijk brengt mijn autisme soms wel eens de nodige hobbels, maar ondanks dat geniet ik als neurodiverse vrouw van het leven.
Ik kan heel veel zelf en ik heb eigenlijk bij niet veel dingen begeleiding nodig. Natuurlijk weet ik dat ik iets anders ben dan neurotypische mensen, maar dit vind ik totaal niet erg. Ook omdat ik gewoon een geweldig leven heb en gewoon een mens ben.
Neurodivergente mensen ervaren en verwerken de wereld net iets anders dan neurotypische mensen. Soms brengt dat wat ‘lasten’ met zich mee, maar dat geeft niks omdat je mag zijn wie je bent.

Ik kreeg de diagnose toen ik 3 jaar was. Ik ben inmiddels 21 jaar, dus ik leef nu al 18 jaar met autisme. Door mijn vroege diagnose ben ik nooit tegen dergelijke grote problemen aan gelopen omdat er direct hulp en begeleiding was waar het nodig was.
Mijn ouders hebben mij een super opvoeding met veel zelfstandigheid meegegeven en daar pluk ik alleen maar de vruchten van. Zonder mijn ouders had ik het nooit allemaal zo goed gered. Zij zijn altijd voor mij door het vuur gegaan, ze wilden altijd al het beste voor mij. 

Ik heb veel mooie dromen voor de toekomst, maar mijn grootste droom is een reis naar de Malediven. Ik ben naast zwemmen ook gek op reizen en op een plek als daar komt dat mooi samen. Naar een prachtplek reizen en daar de mooiste zwembaden en zwemplekken aandoen.


Wat ik jou wil meegeven:

“Als je iemand hebt die altijd voor je vecht.
Kan je heel goed laten zien:
Wie ben ik echt.
Samen staan we sterker.
Hoe ver je ook wil gaan,
we kunnen alles aan! ”

Volg Dominique
@dominique.vansteijn of @iamnotjustalabel.
Haar website vind je hier.

Terug naar boven